Wednesday 11 May 2011

Commencing their fourth year behind the bars

سومین سالگرد زندانی شدن رهبران بهائی ایران
نیویورک، ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۰ (۱۰ مه ۲۰۱۱) (سرویس خبری جامعه جهانی بهائی)

همزمان با پایان سومین سال زندان هفت رهبر بهائی در ایران، جامعه جهانی بهائی تأیید کرده که دو زن عضو این گروه به زندان دیگری منتقل شده اند.

این هفت نفر همه اعضای یک گروه موقتی ملّی بودند که در رسیدگی به نیازهای جامعه ۳۰۰,۰۰۰ نفری بهائیان ایران کمک می کردند.

Yaran
هفت بهائی زندانی چندین ماه قبل از دستگیری شان. ردیف جلو، بهروز توکلی و سعید رضائی،
و ایستاده، فریبا کمال آبادی، وحید تیزفهم، جمال الدین خانجانی، عفیف نعیمی و مهوش ثابت.

این شنبه، ۱۴ مه، شش نفر از آنها – فریبا کمال آبادی، جمال الدین خانجانی، عفیف نعیمی، سعید رضائی، بهروز توکلی و وحید تیزفهم – چهارمین سال زندان خود را آغاز خواهد کرد. هفتمین عضو گروه، مهوش ثابت، سه ماه زودتر از همکاران پیشین خود و در ۵ مارس ۲۰۰۸ دستگیر شد.

آنها پس از ۳۰ ماه بازداشت غیر قانونی در زندان اوین تهران، به اتهامات ناروا محاکمه و در اوت ۲۰۱۰ به ۲۰ سال زندان محکوم شدند. آنها از آن زمان در زندان گوهردشت نگه داشته شده اند.

بانی دوگال، نماینده ارشد جامعه جهانی بهائی در سازمان ملل متحد، گفت: «ما حالا می دانیم که خانم کمال آبادی و خانم ثابت روز سه شنبه، ۳ مه، به زندان قرچک، در حدود ۴۵ کیلومتری تهران، منتقل شدند.»

خانم دوگال گفت: «آنها همراه حدود ۴۰۰ زندانی دیگر در اتاق بزرگ انبارگونه ای با حداقل امکانات زندانی هستند.»

«روشن نیست که آیا قرار است این یک ترتیب طولانی مدت باشد یا خیر، ولی هر مدتی در هر زندانی برای این افراد بی گناه خیلی طولانی است.»

پنج مرد عضو گروه هنوز در یک بند مخصوص زندانیان سیاسی زندان گوهردشت از نزدیک تحت نظر هستند.

فریبا کمال آبادی، سمت چپ، و مهوش ثابت، سمت راست. جامعۀ جهانی بهائی تأیید کرده است که آنها روز سه شنبه ۳ مه از زندان گوهردشت که از اوت ۲۰۱۰ در آنجا بوده اند، منتقل شدند و اکنون در زندان قرچک، حدود ۴۵ کیلومتری تهران، نگهداری می شوند.
فریبا کمال آبادی، سمت چپ، و مهوش ثابت، سمت راست، در روزهای خوش تر. خانم ثابت ۵۷ ساله از ۵ مارس ۲۰۰۸ زندانی بوده است. او یک معلم و مدیر مدرسه است که به خاطر بهائی بودن از آموزش و پرورش عمومی اخراج شد. او و شوهرش دو فرزند دارند. خانم کمال آبادی ۴۸ ساله در ۱۴ مه ۲۰۰۸ دستگیر شد. او روانشناس رشد و مادر سه فرزند است و پیش تر نیز به خاطر عضويت در جامعۀ بهائی دو بار دستگیر شده بود.


یادواره های سالگرد

در چند روز آینده رویدادهایی در سراسر جهان به مناسبت سومین سالگرد دستگیری اين هفت نفر برگزار می شود.

در ایالات متحده آمریکا، روز پنج شنبه ۱۲ مه، مهمانی ویژه ای در واشنگتن دی سی توسط سناتور مارک کرک که اخیراً قطعنامه هایی دو حزبی در مجلس نمایندگان و سنا برای جلب توجه مردم به تداوم مشکلات بهائیان ایران ارائه کرد، برگزار خواهد شد.

در هلند، اعضای جوامع دینی و شبکه های میان اديان دعوت شده اند تا در جمعه و شنبه در مکان های عبادت کشور برای آزادی دین یا عقیده در ایران دعا کنند.

در هند، یک «کنسرت همبستگی» ویژه برای یادبود همه قربانیان نقض حقوق بشر برنامه ریزی شده است. اين کنسرت چهارشنبه ۱۸ مه در تالار معبد بهائی در دهلی نو برگزار خواهد شد.

اعتراض جهانی

زندانی شدن رهبران بهائی اعتراض های گسترده ای را از سوی دولت های سراسر جهان برانگیخته است. اتحادیه اروپا و رئیس پارلمان اروپا نیز همراه سازمان های حقوق بشر بسیار و گروه های دیگر، رهبران دینی و افراد بیشمار به اين اعتراض ها پیوستند.

ماه گذشته، نخست وزیر بریتانیا، دیوید کامرون، نگرانی عمیق خود را از «ادامه آزار هفت رهبر بهائی و استمرار حملات به آئین بهائی در ایران» مورد تأکيد قرار داد.

آقای کامرون در نامه ای به محفل روحانی ملّی بهائیان بریتانیا نوشت: «کرامت و صبر شما در برابر چنین تبعیض و تهدیدهای شدید، که صرفاً به خاطر پايداری در ایمان تان به شما تحميل می شود، ستودنی است.»

آقای کامرون ابراز امیدواری کرد که تصميم اخير در مورد تعیین گزارشگر ویژه سازمان ملل – برای نظارت بر عملکرد ایران مطابق استانداردهای بین المللی حقوق بشر – و اعمال فشارها از سوی اتحادیه اروپا، «شدت نگرانی بین المللی درباره سابقه حقوق بشر ایران را به این کشور منتقل خواهد کرد و نشان خواهد داد که تداوم نقض حقوق پنهان نخواهد ماند.»

نقل از: سرویس خبری جامعه جهانی بهائی

No comments: